Davis® Counselor Daphne Drenth

Davis® Counselor Daphne Drenth

Over Daphne banner2


Mijn naam is Daphne Drenth, ik ben getrouwd en ben moeder van drie volwassen kinderen. Nadat ik mijn HBO opleiding tot Jeugdwelzijnswerker afgerond had, werkte ik een aantal jaren als peuterspeelzaalleidster. Daarna had ik langere tijd de luxe dat ik zelf voor mijn kinderen kon zorgen, wat ik met veel plezier heb gedaan. Toen zij zelfstandiger werden, ging ik aan het werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

De gave van leren

Via een vriendin kreeg ik het boek ‘De gave van leren’ van Ron Davis in handen. Net als haar zoon worstelde ook één van mijn kinderen met het vinden van zijn plek op school. Ik herkende in het boek veel van de leerproblemen waarover Davis schrijft. Dat maakte mij nieuwsgierig naar zijn behandelmethode voor dyslexie en dyscalculie. Vooral het denken in en het leren door beelden sprak mij enorm aan.

Gereedschappen

Ik besloot al snel de opleiding tot Davis Counselor te volgen. Als gekwalificeerd jeugdwelzijnswerker heb ik altijd een groot hart gehad voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Tijdens de opleiding tot Davis Counselor werd ik nog enthousiaster over de Davis-methode omdat het erop gericht is talenten optimaal naar boven te laten komen. Het geeft het beelddenkende kind gereedschappen waardoor volwaardig meedraaien in het huidige onderwijssysteem geen enkel probleem is en volwassenen kunnen door middel van deze methode beter functioneren in het dagelijks leven.

Ik hoop als Davis Counselor veel kinderen en jongeren te mogen helpen bij hun gave van leren!