Davis Counseling: gebaseerd op ervaring

Davis Counseling: gebaseerd op ervaring

Davis banner

Davis Counseling is een methode om dyslexie aan te pakken. De aanpak is individueel en geschikt voor volwassenen en kinderen. De methode werd ontwikkeld in de Verenigde Staten door Ron Davis, een dyslecticus, ingenieur, zakenman en beeldhouwer, die er op 38-jarige leeftijd in slaagde om zijn eigen dyslexie te corrigeren.

Hoe werkt Davis Counseling?

Davis Counseling is een individuele vijfdaagse training van een gediplomeerde Davis counselor. Tijdens de training leer je hoe je desoriƫntatie kunt herkennen en corrigeren, waardoor je de beheersing over je eigen waarnemingen krijgt. Vervolgens leer je hoe je je eigen beelden kunt maken bij symbolen en begrippen waar je tot nu toe geen beelden bij had. Tijdens de training pas je dit toe op cijfers, letters, woorden en taalsymbolen. Na de training kun je de methode zelfstandig thuis verder gebruiken. Tevens is follow-up mogelijk.

Is Davis Counseling iets voor mij of mijn kind?

Tijdens een vrijblijvend gesprek bekijk ik of jij, of jouw kind, inderdaad desoriƫntatie gebruikt als onderdeel van het denk- en herkenningsproces. Daarna volgt een intake waarin we samen de trainingsdoelen vaststellen.