Aanbeveling Nicolette

Aanbeveling Nicolette

Aanbeveling Nicolette

Jarenlang hing mijn dyslexie als een blok aan mijn been, maar struikelend kwam ik door mijn studie
heen. Totdat ik op de universiteit zo’n hoge muur tegenkwam dat ik er niet meer alleen overheen kon klimmen.
Bij toeval liep ik toen tegen het boek ‘de gave van dyslexie’ van Ronald Davis aan. Dit greep meteen mijn aandacht,
25 jaar lang had ik (ondanks mijn dyslexieverklaring) gedacht dat het toch aan mijn intelligentie lag dat ik niet makkelijk kon leren en dezelfde fouten bleef maken…….

Ik had het geluk dat ik bij Daphne op de counseling mocht. Hier ontdekte ik dat ik nog veel meer gedesoriënteerd was dan ik had gedacht; ik was letterlijk uit balans. Hiervan had ik niet alleen op school last, maar ook buiten school, zoals bij sporten. Ik kon namelijk niet langer dan één milliseconde op één been staan. Daphne heeft mij geholpen mijn balans terug te vinden en dit heeft mij rust gebracht in mijn gehele lijf. En het effect van deze rust is gigantisch! Niet alleen maak ik minder spel/leesfouten, ook kan ik mij even afsluiten van mijn omgeving en vooral van mijn gedachtesprongen, en hierdoor rustig aan een taak werken. Het werken in deze ‘stoptreinmodus’ vind ik heerlijk.

In het begin van de Davis Counseling vond ik al dat klei maar een beetje lastig; tijdrovend, maar als ik achteraf terugkijk zie ik nog precies voor me wat ik had gemaakt om het verschil tussen ‘als’ en ‘dan’ aan te geven. Juist het zelf bedenken en maken van dat beeld maakt dat ik het nooit meer zal vergeten. De als/dan fout heb ik dan ook sinds een jaar niet meer gemaakt, en zo nog vele andere lees/spel/rekenfouten.

Daphne gaf mij de rust, tijd en het vertrouwen die ik nodig had om in de stoptrein te kunnen stappen. Het is lastig in woorden te omschrijven wat deze verandering voor mij betekent, omdat het in elk aspect van mijn leven verworven zit en het eigenlijk heel erg vanzelf is gegaan (na de counseling).

Met veel plezier kijk ik terug naar de counseling van Daphne.

Nicolette