Aanbeveling Simone

Aanbeveling Simone

Aanbeveling Simone

Maaike (10 jaar) kon met alle vakken heel goed meekomen, behalve met rekenen. De problemen begonnen in groep 4 toen bleek dat ze de tafels niet kon onthouden. Verder was het in dat jaar (t/m groep 6) lastig om goed te kunnen concentreren, doordat ze in een rumoerige combi-klas zat. Wat ook meespeelde, is dat Maaike duidelijk een beelddenker is. De meeste rekenopdrachten zijn abstract. Daardoor kon ze zich er geen voorstelling van maken en raakte ze afgeleid.

Daphne is in de zomer van 2015 met haar aan de slag gegaan. Op school werd ook de ruimte geboden om, voor zolang noodzakelijk, op donderdagmorgen met de Davis-methode bezig te zijn. Een belangrijk onderdeel van de Davis-methode is leren beter te concentreren. Daarnaast is Daphne samen met Maaike op zoek gegaan naar dingen die haar triggeren. Dat zijn bijv. begrippen die met rekenen gebruikt worden waar ze geen juist beeld van had. Door woorden te kleien en het visueel te maken wat de begrippen inhouden, begonnen er steeds meer kwartjes te vallen. Haar zelfvertrouwen is hierdoor enorm gegroeid!

Zo heeft Maaike geleerd om moeilijke opgaven niet direct aan de kant te gooien, maar haar eigen kijkwijze te gebruiken. Ze ontwikkelt nu nog steeds haar eigen methodes en dat is echt prachtig om te zien! Op school kan ze de uitleg van de methodes vaak niet helemaal volgen. Thuis nemen we daarom de tijd op alles rustig te bekijken en een manier te bedenken die wel bij haar past. Het komt steeds vaker voor dat ze ook de uitleg van de leerkracht kan toepassen.

In groep 4 t/m 6 haalde Maaike alleen maar zware onvoldoendes (gemiddeld een 4). Sinds begin groep 7 hebben we afspraken gemaakt met de leerkrachten. Ze mag zich per toets op maximaal 2 verschillende methodes focussen. Op deze manier loopt niet alles door elkaar, maar komt wel alles aan bod. Het resultaat is dat ze nu gemiddeld een 7 op haar rapport staat. Ze heeft zelfs al 2x een 10 gescoord!! Echt geweldig!!

We zijn dus heel enthousiast over de Davis-methode én over Daphne! Ze is een warme, rustige persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor, waardoor je je snel op je gemak voelt en je spelenderwijs tot mooie dingen komt.